Kon u niet aanwezig zijn bij de klantendag van TTS Technology To Serve op 7 juni 2018? Dat is jammer, maar speciaal voor u zetten we de speerpunten van de dag nog even kort op een rij. Zo bespraken we de zomerrelease, het nieuwe kwaliteitskader en het concreet verbeteren van de cliënttevredenheid.

Zomerrelease

In de zomerrelease zijn nieuwe functionaliteiten opgenomen. Zo is de spoedknop een nieuwe feature, waarmee spoedinformatie direct geraadpleegd kan worden. Andere verbeteringen zijn verbeterde rapportages, afbeeldingen van wonden bij de wondbehandeling, veilig inloggen door middel van tweestapsverificatie en een alfabetische sortering van cliënten bij de groepsregistratie van het DBC. ‘Ik ben enthousiast’, zei Heleen Hage van Stichting de Hoven. ‘Rapportages worden duidelijker en overzichtelijker weergegeven.’

Het nieuwe kwaliteitskader

Tijdens de presentatie over het kwaliteitskader werden tips en trucs gegeven voor de inrichting van ResidentWeb. Zo kunnen bepaalde vooraf ingestelde velden worden geactiveerd of nieuwe velden worden toegevoegd. Ingevoerde gegevens kunnen vervolgens worden uitgedraaid door middel van ‘export speciaal’, waarmee de gegevens worden samengevoegd in één duidelijk Exceloverzicht.

Cliënttevredenheid

‘Hoe kan je als organisatie vérder komen dan ‘meten is weten’ en écht concrete cliëntgerichte verbeteringen realiseren? Vanuit eigen kracht en visie van de organisatie en door de betrokkenheid en deskundigheid van eigen medewerkers in te zetten. Tevredenheidsonderzoek is meestal een ‘moetje’ of een ‘vinkje’, maar wat nu als teams ‘samen’ met eigen cliënten de zorg kunnen verbeteren? Als verbeteren energie en een trots gevoel geeft?’

Inge Proost van CareRate legde tijdens de presentatie uit dat het verbeteren van cliënttevredenheid begint met het betrekken van medewerkers bij de organisatie. Dit betekent dat zij de mogelijkheid moeten hebben om in teamverband de organisatie te verbeteren, in plaats van opgelegde taken af te vinken.

Caroline Mintjes van Het Schild vond dit mooi om te horen: ‘Ik heb deze presentatie direct aangekaart bij mijn leidinggevende.’ Vooral het idee dat verbeteringen niet van bovenaf komen, maar van onderaf, sprak haar aan.

Wilt u de volgende klantendag niet missen? Houd uw mailbox dan goed in de gaten.