Native apps, die u installeert op uw mobiele telefoon of tablet, maken zorgregistratie een stuk eenvoudiger en leuker. Waarom? Omdat ze automatisch integreren met andere functionaliteiten of apps, zoals Google Maps, spraakherkenning en digitaal ondertekenen. Enkele voorbeelden uit de praktijk illustreren dit.

Routes plannen

Stel, u werkt extramuraal en heeft een tablet waarop diverse apps zijn geïnstalleerd. Voordat u aan de slag gaat, checkt u uw agenda-app om de planning door te nemen. U ziet dat u op bezoek gaat bij een nieuwe cliënt om zijn wensen en behoeften door te nemen en die vast te leggen in een nieuw zorgplan. Vanuit de agenda klikt u op het adres van de cliënt, die vervolgens automatisch opent in Google Maps. De app vraagt of u de route wilt starten. U klikt op ‘ja’, stapt in de auto en start de motor. Door de bluetooth-verbinding tussen uw tablet en uw auto, verschijnt de route automatisch op het scherm in uw dashboard. Onderweg waarschuwt een verkeersapp voor files en flitsers.

Het zorgplan inspreken

Als u bij de cliënt bent aangekomen, geeft u in de agenda-app aan dat de tijdregistratie kan starten. U maakt kennis met de cliënt, bespreekt zijn wensen en behoeften en geeft aan dat u een zorgplan wilt opstellen waarin de afspraken met de cliënt worden vastgelegd. Dit doet u bijvoorbeeld in de Omaha-app of de Zorgleefplan-app. Omdat u veel tekst moet invoeren, gebruikt u de spraakinvoer van de tablet die de ingesproken woorden omzet in tekst.

Akkoord van de cliënt

U loopt het opgestelde zorgplan nog een keer door met de cliënt en laat het bij akkoord meteen digitaal ondertekenen. Als u weer in de auto zit, stopt u de tijdsregistratie en navigeert u naar het adres van de volgende cliënt. De geregistreerde tijd wordt automatisch doorgestuurd naar de backoffice, die het controleert en klaarzet voor de declaratie.

TTS maakt zorgregistratie eenvoudiger en leuker.
TTS ontwerpt en ontwikkelt diverse zorgregistratie-apps die uw werk eenvoudiger en leuker kunnen maken. Wilt u meer weten over onze apps? Kijk dan op www.ttoserve.nl/apps.