Stichting Maaszicht en Singelzicht levert zorg en begeleiding aan jongvolwassenen in respectievelijk de gemeenten Rotterdam en Utrecht. Ze wordt gefinancierd door gemeenten, die elk hun eigen werkwijze hanteren rondom het berichten- en declaratieverkeer. Om toch op tijd en correct te kunnen declareren nam de stichting Care2Declare in gebruik, waarin alle richtlijnen en eisen per gemeente zijn opgenomen. Ook komt de stichting met de oplossing tegemoet aan de richtlijnen van NEN7510 en privacywetgeving.

Hoewel de decentralisatie van de zorg inmiddels bijna twee jaar achter ons ligt, is het op tijd en correct declareren van zorg nog steeds een uitdaging voor veel zorgorganisaties. Zo ondervond ook Stichting Maaszicht en Singelzicht die zorg en begeleiding levert aan jongvolwassenen in respectievelijk Rotterdam en Utrecht. Hoewel de gemeenten zijn gebonden aan een standaard, blijkt in de dagelijkse uitvoering dat communicatie, berichten- en declaratieverkeer afwijken. Dat is voor zorgaanbieders die met meerdere gemeenten werken lastig en veroorzaakt onnodige administratielasten.

Op zoek naar een nieuwe declaratieoplossing

Om toch een consistente en correcte administratie te kunnen voeren, ging de stichting op zoek naar een oplossing die declaratie aan meerdere financierders kon ondersteunen. Met de oplossing wilde de stichting zich voorbereiden op eisen vastgesteld in bijvoorbeeld WMO en Wlz. Ook moest de oplossing voldoen aan de richtlijnen van NEN7510 en privacywetgeving, zodat hun cliëntgegevens altijd veilig zouden blijven, ook tijdens uitwisseling met de gemeenten.

Stichting Maaszicht en Singelzicht was al klant bij TTS – Technology to Serve en vond in het cloud expertsysteem Care2Declare de oplossing die ze zochten. Doordat de verschillende richtlijnen en eisen, volgens de laatste wet- en regelgeving, zijn opgenomen in Care2Declare, kan de stichting eenvoudiger haar berichtenverkeer en cliëntenadministratie voeren en declaraties op tijd en correct indienen. Care2Declare is geïntegreerd met ECD ResidentWeb van TTS.

Focus op de kerntaak: het leveren van kwalitatieve zorg

Door een expertsysteem in te zetten voor het berichten- en declaratieverkeer (Vecozo), houden de zorgprofessionals zich niet meer bezig met cliënt- en zorgadministratie, maar enkel met het leveren van kwalitatieve zorg. Daar komt bij dat de oplossing voldoet aan de richtlijnen van NEN7510 en de privacywetgeving. Zo kunnen administrateurs zich richten op hun werk en hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van hun cliëntgegevens.

Wilt u weten wat TTS voor u kan betekenen? Neem dan contact op!