TTS en The Competence Group hebben de handen ineen geslagen om wijkverpleegkundigen te leren classificeren met behulp van de Omaha-methodiek. The Competence Group heeft hiervoor een online scholingsmodule ontwikkeld. Met behulp van de door TTS ontwikkelde app Care2App Omaha kunnen de cursisten de opgedane kennis in de praktijk toepassen.

E-learning

De scholing bestaat uit een e-learningsmodule waarmee wijkverpleegkundigen stap voor stap leren werken met het Omaha System. De module begint met een quiz. Deze brengt de eventuele voorkennis in kaart. Daarna volgt uitleg over de stappen in het Omaha System. Via een casus met opdrachten wordt het Omaha System toegepast op een fictief persoon. De module sluit af met een toets.

Care2App Omaha

Na het afsluiten van de toets krijgt de cursist toegang tot Care2App Omaha. In deze app kan de opgedane kennis meteen worden toegepast in de praktijk. Met Care2App Omaha kan de wijkverpleegkundige eenvoudig een correct zorgplan kan opstellen. De app biedt hierbij uitgebreide tips en gericht advies.

Starten met e-learning

Via de website van The Competence Group kunt u de e-learningsmodule bestellen. Na het afronden van de bestelling ontvangt u inloggegevens voor zowel de e-learningsmodule als voor Care2App Omaha.